• Vandaag is de Efteling open
  • Ma t/m Zo - 10:00 tot 18:00 uur
Home » Regels Corona

Ook in deze tijd kun je genieten van je favoriete attracties in de Efteling. Wat kun je verwachten van je bezoek? Ontdek het in deze speciale video.

Pardoes, Pepijn en Efteling-medewerker Natascha laten in deze video zien hoe een veilig dagje Efteling eruit ziet.

 

Veilig Samen Uit

Bij de Efteling staat veiligheid altijd voorop, zeker tijdens deze bijzondere tijd. De Efteling streeft ernaar om op woensdag 20 mei 2020 haar deuren weer te openen voor publiek. Ter voorbereiding op woensdag wordt in Kaatsheuvel hard gewerkt aan allerlei maatregelen die nodig zijn om de eerste gasten veilig te ontvangen.

Dit doen we door ons te houden aan de actuele RIVM-, en Veiligheidsregio richtlijnen. Daarnaast voeren wij maatregelen door uit het branche protocol van De Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen: 'Veilig Samen Uit'. Dit betekent onder andere dat we 1,5 meter afstand bewaren tussen huishoudens, de juiste hygiëne toepassen en duidelijke informatie verstrekken. 

 

Borden met duidelijke pictogrammen leggen de regels uit.

 

Vooraf online een dag en tijdslot reserveren

De Efteling is 140 voetbalvelden groot, dus er is genoeg ruimte om samen te genieten. Om die ruimte te bewaren, kan de Efteling dagelijks een maximum aantal bezoekers ontvangen. Daarom heb je een reservering nodig, óók als je abonnementhouder bent of al tickets hebt gekocht. Je reserveert online een tijdslot voor je aankomst bij de entree, daarna heb je tot sluitingstijd toegang tot het park.

Je kunt de Efteling bezoeken met de personen met wie je een huishouden vormt (maximaal 8). Alleen komen mag natuurlijk ook. Wil je genieten van een dagje Efteling met iemand buiten jouw huishouden? Bewaar dan altijd 1,5 meter afstand.

 

Voldoende ruimte voor iedereen.

 

1,5 meter afstand (twee armlengtes)

Er zijn verschillende maatregelen genomen om te zorgen voor 1,5 meter afstand, twee armlengtes, tussen huishoudens. Sommige in- en uitgangen zijn gescheiden. In wachtrijen, bij winkels en uitgiftepunten zijn looprichtingen en wachtvakken gecreëerd. Ook laten we bijvoorbeeld karretjes of rijen leeg. We controleren de algehele veiligheid en, indien nodig de beugels, op 1,5 meter afstand.

 

Nieuwe looprichtingen en wachtvakken bij alle locaties.

 

Extra hygiënemaatregelen

Overal in het park staan centrale desinfectiepunten. Je kunt daar gratis gebruik van maken. Er wordt extra vaak schoongemaakt, zeker de contactpunten, die vaak aangeraakt worden zoals beugels en deurklinken.

 

Extra hygiëne is belangrijk. Was je handen en gebruik de desinfectiepunten.

 

Toiletten geopend

De toiletten zijn geopend. Om toiletbezoek hygiënisch en vlot te laten verlopen ga je per huishouden naar binnen. Binnen kan iedereen gebruikmaken van een eigen toilethokje. Zorg dat je na het toiletbezoek je handen goed wast. Bij alle toiletten zijn kranen, hygiëneboxen, verschoontafel, handzeep en papieren handdoekjes aanwezig.

 

 

Eten en drinken: alleen take-away

Enkele horecalocaties zijn geopend voor take-away. Je bestelt aan de balie bij een medewerker en je neemt vervolgens zelf de bestelling mee. In de Efteling-app is zichtbaar welke verkooppunten geopend zijn.

Op dit moment is het alleen bij De Hongerige Machinist mogelijk om digitaal eten te bestellen via de Efteling-app. We verwachten dit binnenkort bij meer horecalocaties aan te kunnen bieden.

 

Gebruik de Efteling-app voor de meest actuele informatie!

 

Souvenirwinkels geopend

Voor een tastbare herinnering aan je dagje Efteling kun je terecht in de souvenirwinkels. Om je in de winkel zoveel mogelijk ruimte te bieden, mag maar één persoon uit jouw huishouden de winkel in.